Do kraja godine 20 vojnih vežbi na zapadnoj granici Rusije

© Sputnik / Igorь Zarembo / Uđi u bazu fotografijaVojne vežbe ruske vojske
Vojne vežbe ruske vojske - Sputnik Srbija
Pratite nas
Situacija na zapadnim granicama Rusije ostaje napeta, i zato Moskva „realizuje kompleks mera“ za njeno jačanje, rekao je ministar odbrane Sergej Šojgu.

„Situacija (oko Rusije) se može okarakterisati kao jačanje vojnog prisustva NATO-a u istočnoj Evropi, raspoređivanje sistema američkog PRO u Poljskoj i Rumuniji, proširenju vojne saradnje Alijanse sa Finskom i Švedskom“, objasnio je Šojgu na kolegijumu Ministarstva odbrane.

Do kraja godine će u zapadnom vojnom okrugu biti izvedeno više od 20 vojnih vežbi u kojima će učestvovati snage protivvazdušne odbrane, materijalno-tehničke logistike, kao i obalske jedinice.

Osim toga, Zapadni vojni okrug će dobiti više od 1.300 jedinica nove i modernizovane vojne tehnike. Nastaviće se i popunjavanje vojske sa vojnicima po ugovoru: ove godine je već odobreno više od 9.000 vojnika.

Glavni napori komande okruga, prema rečima Šojgua, usredsređeni su na pripremu rusko-beloruskih vojnih vežbi „Štit saveza 2019“ koje će biti održane 13—19. septembra i kojima će se završiti dvogodišnji ciklus zajedničkih priprema.

Kako je planirano, u njima učestvuje do 12 hiljada vojnika i 950 jedinica vojne tehnike. Šojgu je naglasio da imaju isključivo odbrambeni karakter.

Počele su pripreme za tri vojne vežbe ODKB-a — „Saradnja“, „Ešalon“ i „Potraga“. U njima će učestvovati vojske iz Rusije, Jermenije, Belorusije, Kazahstana, Kirgizije i Tadžikistana.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala