Putin uporedio proteste po evropskim prestonicama s mitinzima u Moskvi

© SputnikProtesti „žutih prsluka“ u Parizu
Protesti „žutih prsluka“ u Parizu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Mitinzi u inostranstvu imaju masovniji karakter od onih u Moskvi. Tamo se govori i o znatnom broju poginulih i o hiljadama povređenih demonstranata i policajaca, izjavio je predsednik Rusije Vladimir Putin.

Odgovarajući na pitanje novinara tokom zajedničke konferencije za medije s finskim kolegom Saulom Ninisteom u Helsinkiju, Putin je naveo da protesti u Moskvi nisu ništa posebno niti za svet, niti za Evropu.

Putin je naglasio da Rusija poštuje ljudska i građanska prava, kao i da ruska policija reaguje na nedozvoljena okupljanja isto kao i u drugim zemljama: oni koji narušavaju zakone — odgovaraju za to.

© Sputnik / Evgeniй Odinokov / Uđi u bazu fotografijaPripadnici ruske garde obezbeđuju proteste u Moskvi
Putin uporedio proteste po evropskim prestonicama s mitinzima u Moskvi - Sputnik Srbija
Pripadnici ruske garde obezbeđuju proteste u Moskvi

„Posebno pratimo događaje takve vrste u mnogim evropskim prestonicama. Ono što se događa tamo ima mnogo masovniji karakter, takođe pod političkim parolama, ima prilično teške posledice za učesnike u tim manifestacijama. Tamo se govori o znatnom broju poginulih ljudi, o hiljadama ranjenih demonstranata, među njima i teško ranjenih, kao i o hiljadama povređenih saradnika policije“, rekao je Putin.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala