Moskovski sud potvrdio pritvor za ukrajinske mornare

© Sputnik / Alekseй Filippov / Uđi u bazu fotografijaPritvoreni ukrajinski mornari u sudu u Moskvi
Pritvoreni ukrajinski mornari u sudu u Moskvi - Sputnik Srbija
Pratite nas
Moskovski gradski sud odbio je žalbe na produžavanje pritvora za 24 ukrajinska mornara, koji su uhapšeni u Kerčkom moreuzu, nakon incidenta koji se dogodio prošle godine u novembru.

„Sud je odbio žalbe na odluke Lefortovskog oblasnog suda Moskve, koji je produžio pritvor za sva 24 optužena do 24. oktobra“, rekao je predstavnik suda.

Sudska zasedanja održana su iza zatvorenih vrata, na molbu tužioca. Svi optuženi se terete za nezakonit prelazak ruske granice i prete im zatvorske kazne u trajanju do četiri godine.

Advokat Nikolaj Polozov je ranije rekao da je aktivna faza istrage završena i da je protiv sva 24 mornara podignuta optužnica.

Incident u Kerčkom moreuzu dogodio se 25. novembra prošle godine. Tri ukrajinska vojna broda su prešla rusku granicu i iz Crnog mora zaplovila ka Kerčkom moreuzu.

Ruski graničari su kasnije saopštili da su brodovi izvodili opasne manevre i da nisu reagovali na zahteve da se zaustave, zbog čega su zadržani.

Predsednik Rusije Vladimir Putin je incident u Kerčkom moreuzu nazvao provokacijom i naveo da su među članovima posade bila i dvojica saradnika specijalnih službi Ukrajine, koji su rukovodili operacijom. Prema njegovom mišljenju, provokacija je trebalo da poveća rejting Petra Porošenka pred predsedničke izbore u Ukrajini.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala