Ruska superteška raketa će biti četiri puta jeftinija od američke

© Sputnik / Sergeй Mamontov / Uđi u bazu fotografijaLansiranje rakete-nosača "Sojuz 2.1b" sa međuorbitalnim tegljačem "Fregat" i meteorološkim satelitom "Meteor-M" na kosmodromu "Vostočni"
Lansiranje rakete-nosača Sojuz 2.1b sa međuorbitalnim tegljačem Fregat i meteorološkim satelitom Meteor-M na kosmodromu Vostočni - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ruska raketa superteške klase će biti oko četiri puta jeftinija od američke, rekao je Dmitrij Rogozin, šef ruske kompanije „Roskosmos“, na forumu „Mašuk“.

„Ne želimo da se ograničavamo nekim jednokratnim letovima. Treba da napravimo tehnologiju koja će nam omogućiti da mnogo jeftinije nego Amerikanci eksploatišemo daleki kosmos. Za sada, po našim proračunima, ruska superteška raketa će biti oko četiri puta jeftinija od američke, što je važno za zemlju“, rekao je Rogozin.

On nije naveo o kojoj američkoj raketi se tačno radi. U ovom trenutku u SAD se koristi teška raketa „Falkon hevi“ (Falcon Heavy), kompanije „SpejsIks“ (SpaceX).

Superteška raketa bi trebalo da bude napravljena do avgusta 2028. godine, kada je planirano njeno prvo lansiranje na Mesec.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala