Rusija: Amerika dugo pripremala testiranje zabranjene rakete

© Sputnik / Maksim Blinov / Uđi u bazu fotografijaArhangelski sabor, zvonik Ivana Velikog i Veliki kremaljski dvorac u Moskvi
Arhangelski sabor, zvonik Ivana Velikog i Veliki kremaljski dvorac u Moskvi - Sputnik Srbija
Pratite nas
Amerika je od početka spremala slom Sporazuma o raketama srednjeg i kratkog dometa, što pokazuje testiranje rakete zabranjenog dometa, rekao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

„Što se tiče američkog testiranja konvencionalne rakete srednjeg dometa, ta vest je baš sinoć stigla, u trenutku razgovora dva predsednika — Putina i Makrona — i Putin je primetio da je ovo testiranje još jednom pokazalo da su Amerikanci od samog početka potkopavali Sporazum o raketama srednjeg i kratkog dometa i da su od samog početka to pripremali“, izjavio je Peskov.

On je posebno naglasio „da je za nekoliko nedelja, ili za nekoliko meseci, ovakva testiranja, jednostavno, nemoguće pripremiti“. Po njegovim rečima, ovo još jednom dokazuje da nije Rusija, već da su SAD sa svojim akcijama dovele do sloma Sporazuma o raketama.

Amerika je testirala 18. avgusta konvencionalnu krstareću raketu kopnenog baziranja, dometa većeg od 500 kilometara, koja je do sada bila zabranjena Sporazumom o likvidaciji raketa srednjeg i kratkog dometa.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala