O čemu su Putin i Makron razgovarali do duboko u noć

© REUTERS / Gerard Julien/PoolHelikopter Vladimira Putina u Francuskoj
Helikopter Vladimira Putina u Francuskoj - Sputnik Srbija
Pratite nas
„Sastanak predsednika Rusije i Francuske Vladimira Putina i Emanuela Makrona u Marseju bio je u celini pozitivan“, rekao je novinarima portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

„U celini gledano pregovori su bili pozitivni. To ne znači da su se sagovornici u svemu slagali, ali su pokazivali političku volju da razgovaraju o svim momentima, pa i o onima u kojima im se mišljenja poklapaju i o onima u kojima postoje nesuglasice“, rekao je Peskov.

Po njegovim rečima, razgovori su trajali do kasno i Putin se vratio iz Francuske u Moskvu oko 6 časova ujutru. Peskov je podsetio da je razgovoru prethodila konferencija za štampu, na kojoj su bile označene glavne teme razgovora.

Prema rečima predstavnika Kremlja, razgovori Putina i Makrona, i oči u oči i uz učešće delegacija, mogu se okarakterisati kao „vrlo sadržajan, vrlo konstruktivan i poverljiv dijalog“.

„Lideri su suočili mišljenja o glavnim pitanjima bilateralne i međunarodne agende“, dodao je Peskov.

On je saopštio i da su, tokom razgovora predsednika, imali kontakte i ministri inostranih poslova dve države, kao i pomoćnici lidera zaduženi za međunarodne poslove.

Predstavnik Kremlja je naveo da je vrednost ovakvih sastanaka predsednika Rusije i Francuske u mogućnosti da se prenese zvaničan stav Moskve o najaktuelnijim pitanjima inostranim partnerima.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala