Od Lisabona do Vladivostoka: Makron siguran u evropsku budućnost Rusije

© Sputnik / Alexei DruzhininPredsednik Rusije Vladimir Putin i predsednik Francuske Emanuel Makron nakon sastanka u tvrđavi Breganson
Predsednik Rusije Vladimir Putin i predsednik Francuske Emanuel Makron nakon sastanka u tvrđavi Breganson - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Francuske Emanuel Makron je nakon razgovora sa ruskim kolegom Vladimirom Putinom izrazio sigurnost u evropsku budućnost Rusije.

„Siguran sam da je budućnost Rusije u potpunosti evropska. Verujemo u Evropu, koja se prostire od Lisabona do Vladivostoka“, napisao je Makron na svom profilu na Tviteru.

Predsednik Francuske je saopštio da je tokom sastanka razgovarao sa Putinom o prirodnim požarima i o topljenju večnih lednika u Sibiru, i naglasio je privrženost zajedničkoj borbi za promenu klime.

„Rusija se direktno suočila sa uništavajućim posledicama promene klime. Srećan sam što je rešila da počne ratifikaciju Pariskog sporazuma o klimi. To je jako simboličan gest. Mi treba da idemo tim putem“, izjavio je šef francuske države.

Osim toga, prema rečima Makrona, predsednici dve države su razgovarali i o situaciji u Libiji, i izrazili su privrženost stvaranju dugoročne stabilnosti i uspostavljanju reda u zemlji. Predmet razgovora je bilo i sirijsko pitanje. Makron je naglasio da je „krajnje važno“ da sporazum o prekidu vatre u provinciji Idlib, koji je postignut u Sočiju, bude u potpunosti poštovan.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala