Kina: Stav Zapada je mešanje u unutrašnju politiku Moskve

© Sputnik / Ramilь Sitdikov / Uđi u bazu fotografijaPripadnici ruske garde obezbeđuju red i mir na mitingu opozicije u Moskvi
Pripadnici ruske garde obezbeđuju red i mir na mitingu opozicije u Moskvi - Sputnik Srbija
Pratite nas
Stav pojedinih zapadnih zemalja i njihovo ponašanje u vezi sa protestima u Moskvi mogli bi da se shvate kao mešanje u unutrašnje poslove Rusije, izjavio je portparol Ministarstva spoljnih poslova Kine Geng Šuang.

„Podržavamo zvaničan stav Rusije. To je tipičan primer mešanja u unutrašnju politiku Rusije“, rekao je portparol na redovnom brifingu.

„Kina i Rusija dele zajedničke interese u zaštiti državnog suvereniteta, javnog reda i suprotstavljanja mešanju spoljnih sila u unutrašnje stvari. Kineska strana spremna je da zajedno sa ruskom stranom produbljuje odnose sveobuhvatne strateške saradnje i usvaja iskustva u stvarima od obostranog interesa“, istakao je Geng Šuang.

Prema njegovim rečima, postupci ruskih vlasti radi normalizacije situacije u Moskvi su potpuno legalni.

„Alarmantno je da u ovoj situaciji neke zapadne države izviru niotkuda i preduzimaju zloćudne akcije“, naglasio je on.

Poslednji miting podrške opozicionim političarima čije kandidature za izbore za Dumu Moskve nisu prošle održan je 10. avgusta u Moskvi i njega su vlasti odobrile. Prethodna okupljanja održana su 20. i 27. jula i 3. avgusta, pri čemu poslednje dve akcije nisu bile odobrene.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala