Kako je „Oro“ fasciniralo Šojgua (foto, video)

© Foto : Olivera IkodinovićJelena Tomašević
Jelena Tomašević - Sputnik Srbija
Pratite nas
Pop pevačica Jelena Tomašević bila je ovog vikenda specijalan gost na svečanoj ceremoniji zatvaranja 5. Međunarodnih vojnih igara, najvećeg i najbolje organizovanog vojno-sportskog takmičenja u svetu, na kome su učestvovali i pripadnici Vojske Srbije.

Srpska pop pevačica je u Rusiju stigla na poziv ruskog Ministarstva odbrane, a svojim fantastičnim nastupom na velikoj sceni Parka Patriot, nedaleko od Moskve, oduševila je ministre, načelnike generalštabova i predstavnike vojnog vrha zemalja-učesnica Igara, kao i pripadnike Oružanih snaga iz 39 zemalja iz Evrope, Azije, Afrike, Centralne i Latinske Amerike.

Tomaševićeva je nastupila sa ansamblom pesama i igara Ruske armije „Aleksandrov“, a takođe je izvela i svoju pesmu „Oro“, sa kojom je 2008. godine na „Evroviziji“ u Beogradu zauzela visoko šesto mesto.

Iz prvog reda Jelenin nastup je pratio i ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu, koji je pozdravio pevačicu srdačnim aplauzom.

View this post on Instagram

💕 #oro #armygames2019 #Moskva #Rossiя #jelenatomasevic #moscow #russia

A post shared by Jelena Tomasevic Bosiljcic (@jelenatomasevic_official) on

Srpska pevačica se na ruskom jeziku zahvalila Šojguu na pozivu da učestvuje na zatvaranju Vojnih igara, kao i za mogućnost da nastupi sa poznatim ansamblom „Aleksandrov“, što je izmamilo osmeh na licu ruskog ministra.

Nastup srpske pop zvezde komentarisan je i nakon svečane ceremonije zatvaranja Igara, a ruski novinari joj predviđaju blistavu karijeru u Rusiji — „ukoliko to ona poželi“.

© Foto : Olivera IkodinovićSrpska pevačica se na ruskom jeziku zahvalila Šojguu na pozivu
Kako je „Oro“ fasciniralo Šojgua (foto, video) - Sputnik Srbija
Srpska pevačica se na ruskom jeziku zahvalila Šojguu na pozivu

„Ne znam, to kod mene ne ide planski. Sve mi se stvari dešavaju iznenada, kao i ova saradnja sa ansamblom ’Aleksandrov‘. Niti sam ovo očekivala, niti sam mogla da pretpostavim da će se ovo desiti, tako da je vrlo moguće da ću u budućnosti češće sarađivati sa ruskim kolegama, a moja želja je, naravno, i sa horom ’Aleksandrov‘. Bilo bi zaista lepo da se to dogodi, a mislim da se paralelno može i u Srbiji i ovde napraviti karijera“, rekla je Tomaševićeva za Sputnjik, ističući da je nastup na Međunarodnim vojnim igrama „nešto što svaki pevač može samo da poželi“.

© Foto : Olivera IkodinovićSvojim koncertom Jelena je zatvorila 5. Međunarodne vojne igre
Kako je „Oro“ fasciniralo Šojgua (foto, video) - Sputnik Srbija
Svojim koncertom Jelena je zatvorila 5. Međunarodne vojne igre

Pevala i u Kremlju

Jeleni ovo nije prvi nastup na velikim scenama Rusije, ali je, možda, najznačajniji do sada. Pre deset godina pevala je u Kremlju sa Boaz i Sirušo pesmu „Tajm tu prej“ (Time to pray) snimljenu nakon njihovog upoznavanja na „Evrosongu“. Prošle godine je imala fantastičan nastup pred sto hiljada ljudi u Sevastopolju, na manifestaciji „Ruska mašta“. To je spektakularni bajk-šou, koji tradicionalno organizuje najveći ruski motociklistički klub „Noćni vukovi“, na čijem je čelu Aleksandar Zaldostanov — Hirurg, prijatelj predsednika Rusije Vladimira Putina.

Tomaševićevu vezuje za Rusiju i to što njen suprug, poznati srpski glumac Ivan Bosiljčić, već nekoliko godina uspešno gradi karijeru u ovoj zemlji, a trenutno boravi u Sankt Peterburgu, gde snima seriju „Kazanova u Rusiji“.

„Poslednji put sam bila u Moskvi pre deset godina i od tada se grad dosta promenio. Uživala sam i mnogo mi je drago što sam imala vremena da prošetam gradom. Dosta se izgradilo. Moskva i Sankt Peterburg imaju dosta sličnosti, iako je Sankt Peterburg više morski grad, zbog mnogo rečica, kanala i brodića. Ono što je u Rusiji ostavilo najjači utisak na mene je svakako njihova arhitektura i prostranstvo. Sve je prostrano i veliko — i ulice i zgrade i trgovi i hramovi i sve je velelepno. Naravno, utisak ostavlja i njihova istorija i književnost, kao i posvećenost religiji i svetinjama, ali i to koliko imaju poštovanja prema tome što su izgradili i kako umeju to lepo da čuvaju“, kaže Jelena.

Tomaševićevu krajem avgusta i početkom septembra očekuju nastupi u Srbiji i Makedoniji, a na pitanje — da li su u planu i koncerti u Moskvi, ona kaže — da joj je to želja i da bi volela da se to ostvari.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala