Iljir Meta: Albanci su ključni faktor evroatlantske budućnosti Crne Gore

© Sputnik / Nebojša PopovićTuzi sav oblepljen plakatima i bilbordima
Tuzi sav oblepljen plakatima i bilbordima - Sputnik Srbija
Pratite nas
Albanci su ključni faktor evroatlantske budućnosti Crne Gore, saglasili su se u Tirani predsednik Albanije Iljir Meta i predsednik crnogorske opštine Tuzi Nik Đelošaj.

Albanci u Crnoj Gori i dalje će biti ključni faktor evroatlantske i evropske budućnosti ovog prijateljskog i važnog partnera za mir i stabilnost u regionu, saopšteno je nakon razgovora Mete i Đelošaja.

Kako se navodi, Meta je Đelošaju poželeo uspeh na poziciji predsednika opštine Tuzi, u kojoj većinu čini albansko stanovništvo. Kako je prenela prištinska „Koha“, on je naglasio da pobeda Đelošaja na poslednjim lokalnim izborima u toj opštini nije samo prilika za unapređenje lokalne vlasti, već i za pokazivanje liderskih veština Albanaca kroz saradnju i suživot sa Crnogorcima i svim ostalim etničkim grupama.

Šef albanske države pohvalio je izvanredne tradicionalne odnose Albanije i Crne Gore kao uzor za celi region i izrazio uverenje da će Albanci u Crnoj Gori i dalje biti ključni faktor evroatlantske i evropske budućnosti te prijateljske zemlje i važan partner za mir i stabilnost u regionu, preneo je Tanjug.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala