Putin i Makron razgovarali više od tri i po sata, u toku radna večera

© Foto : POOLPredsednik Rusije Vladimir, francuski predsednik Emanuel Makron sa supugrugom Brižit u tvrđavi Breganson na jugu Francuske
Predsednik Rusije Vladimir, francuski predsednik Emanuel Makron sa supugrugom Brižit u tvrđavi Breganson na jugu Francuske - Sputnik Srbija
Pratite nas
Na jugu Francuske završeni su pregovori predsednika Rusije Vladimira Putina i njegovog francuskog kolege Emanuela Makrona, koji su trajali više od tri i po časa.

Nakon sastanka počela je radna večera dvojice predsednika.

​Ruski lider stigao je u ponedeljak popodne u tvrđavu Breganson, letnju rezidenciju francuskih predsednika. Nakon ceremonije fotografisanja, na platou ispred glavne kapije tvrđave, predsednici su prešli na terasu, gde su, u prisustvu delegacija, prvo dali uvodne izjave, a zatim i odgovorili na nekoliko pitanja novinara. Ovaj protokol bio je u suprotnosti sa uobičajenim tokom pregovora — obično lideri konferenciju za štampu drže na kraju pregovora.

Nakon odgovaranja na novinarska pitanja, koje je trajalo oko 45 minuta, predstavnici medija napustili su tvrđavu, a lideri su nastavili da razgovaraju iza zatvorenih vrata.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala