Putin stigao u Francusku (foto, video)

© Sputnik / Alexey Druzhinin / Uđi u bazu fotografijaPredsednik Rusije Vladimir Putin nakon sletanja u Marsej pred sastanak sa francuskim predsednikom Emanuelom Makronom
Predsednik Rusije Vladimir Putin nakon sletanja u Marsej pred sastanak sa francuskim predsednikom Emanuelom Makronom - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Rusije Vladimir Putin stigao je u zvaničnu posetu Francuskoj, gde će se sastati sa svojim kolegom Emanuelom Makronom. Pres-služba Kremlja ranije je saopštila da će dvojica predsednika razgovarati o situaciji u Siriji, Libiji, Persijskom zalivu, Ukrajini, kao i o Sporazumu o likvidaciji raketa srednjeg i kratkog dometa.

Putin je sleteo u Marsej, odakle će otići na sastanak sa svojim francuskim kolegom Emanuelom Makronom u tvrđavu Breganson, letnju rezidenciju francuskih lidera.

​Planirano je da u Marseju ruski predsednik presedne u helikopter, čime će za sat vremena doleteti do tvrđave Breganson.

Sastanak će se održati u uskom krugu i na njemu će sa ruske strane učestvovati ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov, portparol predsednika Ruske Federacije Dmitrij Peskov, pomoćnik predsednika Jurij Ušakov i ambasador Rusije u Parizu Aleksej Meškov. Planirani su i razgovori tet-a-tet i konferencija za štampu lidera dveju zemalja.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala