Propao razgovor vlasti i opozicije, Savez za Srbiju 15. septembra odlučuje o bojkotu izbora

© Tanjug / TANJA VALICRazgovor vlasti i opozicije na FPN-u
Razgovor vlasti i opozicije na FPN-u - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Dveri Boško Obradović i potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić napustili su današnji sastanak vlasti i opozicije na FPN i poručili da će predložiti svojim strankama da bojkotuju naredne izbore.

Na sastanku je ostao predsedavajući Saveza za Srbiju Nebojša Zelenović. 

On je naveo da će, ukoliko se do 15.septembra ne ispune „medijski zahtevi“ Saveza za Srbiju, ta organizacija bojkotvati naredne izbore.

Zelenović je novinarima rekao da je SzS izneo danas konkretan zahtev i tiče se političkog konsenzusa koji treba da dovede do toga da se do 15.septembra izabere novi sastav REM-a, i to ne politički, već na osnovu njihove stručnosti.

„Očekujemo do 15. septembra to rešenje, ako ga nemamo, ulazimo u bojkot“, rekao je Zelenović novinarima na FPN-u.

Aleksić je rekao da će on sutra predložiti predsedništvu stranke da oni više ne učestvuju u razgovorima, kao i da bojkotuju naredne izbore.

Kako je rekao novinarima, vlast je pokazala da nema želju da bilo šta promeni u medijskoj sferi kada je u pitanju sloboda, i nastavlja, kako kaže, da krši zakon.

„U takvom ambijentu nema razgovora“, rekao je Aleksić, koji je ocenio da su na sastanku predstavnici SNS Goran Vesić, Vladimir Đukanović i Vladimir Orlić „banalizovali“ i spinovali sve ono što su govorili drugi učesnici.

Obradović je kazao da će on iduće sedmice predsedništvu predložiti da se proglasi bojkot izbora, jer vlast nije pokazala spremnost da ispuni njihove uslove, i dodao da šest meseci uoči izbora nema medijskih sloboda.

On je naveo da je vlast danas imala šansu da prihvati zahteve opozicije, ali da oni nisu prihvatili da potpišu dokument koji je predložio SZS, navodeći da sada ne vidi o čemu mogu da razgovaraju.

Predsednik Nove stranke Zoran Živković rekao je novinarima da će njegova stranka odluku o bojkotu izbora doneti nakon što izbori budu raspisani.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala