Tužilac ispituje osumnjičene u slučaju „Reket“, a od milion i po evra ni traga

© Tanjug / TANJA VALICSkoplje
Skoplje  - Sputnik Srbija
Pratite nas
U tužilaštvu u Skoplju danas je ispitan Zoran Milevski zvani Kičeec, koji je, zajedno sa makedonskim šoumenom Bojanom Jovanovskim zvanim Boki 13, optužen za iznudu novca u slučaju „Reket“, a sutra će biti ispitana i Katica Janeva, šefica makedonskog Specijalnog tužilaštva.

Kako pišu makedonski mediji — Milevskog je ispitivala Vilma Ruskoska, tužilac u slučaju „Reket“, kako bi se saznalo gde su otišli evri iznuđeni u toj aferi. Ovo je prvo ispitivanje osumnjičenih u tom slučaju, nakon što je 15. jula istraga otvorena.

Iz makedonskog tužilaštva do sada nisu saopštili da li su saznali gde je završilo milion i po evra, koje su Jovanovski i Milevski iznudili od skopskog biznismena Jordana Kamčeva, u zamenu za oslobađanje od pritvora.

Mediji u Severnoj Makedoniji navode da su iz tužilaštva kratko saopštili — da je u procesu finansijska istraga i da se proveravaju računi i sefovi.

Kamčev, koji je osumnjičen u jednom od slučaja Specijalnog tužilaštva na čijem je čelu Katica Janeva, dao je pare i pregovarao sa Bokijem 13 i Milevskim, kako bi bio oslobođen pritvora. U objavljenim razgovorima između Jovanovskog i Kamčeva na italijanskom portalu „La Veritas“ čuje se i glas Janeve, koja se obraća Kamčevu, rekavši — „da ne brine i da će sve biti ok“.

Upravo Katica Janeva bi morala da odobri oslobađanje od pritvora biznismena Jordana Kamčeva.

Sutra u će skopskom tužilaštvu biti ispitana i šefica makedonskog Specijalnog tužilaštva Katica Janeva.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala