DF: Dukljanski režim, sa Albancima i Bošnjacima, ušao u obračun sa pravoslavnom Crnom Gorom

© Sputnik / Vladimir Vяtkin / Uđi u bazu fotografijaCrkva u okolini Cetinja
Crkva u okolini Cetinja - Sputnik Srbija
Pratite nas
Iz opozicionog Demokratskog fronta reagovali su povodom današnje zabrane održavanja Liturgije na Ivanovim koritima ocjenom — da je crnogorski režim ušao u otvoreni obračun sa pravoslavnim vjernicima i tradicionalnom Crnom Gorom.

Iz DF-a su poručili da je diktatura danas otišla i korak dalje, sramnom zabranom održavanja Liturgije na Preobraženje, te da je naredbu o zabrani izdao ministar Mevludin Nuhodžić.

„Podsjećamo da režimska policija proteklih dana nije reagovala na divljanje albanskih ekstremista, koji su upadali u manastir Beška i maltretirali monahinje, kao što su u Svaču kod Ulcinja podržavali one koji su sprečavali Liturgiju i jurišali na mitropolita Amfilohija“, saopštili su iz DF-a.

„Današnji atak na SPC u režiji policije i ministra Nuhodžića potvrđuje ono što je već saopštavao DF — da su dešavanja u Beškoj, Svaču, takozvani zakon o slobodi vjeroispovijesti, incidenti na Ivanovim koritima, kod krstionice na Miholjskoj Prevlaci, i tako dalje — projekat u kome učestvuju dukljanski fanatici iz režima i dijela opozicije u dosluhu sa albanskim i bošnjačkim ekstremistima i da je to koalicija za obračun sa pravoslavnom Crnom Gorom“, dodali su iz DF-a.

Iz tog političkog saveza tvrde i da je nova bruka — da teritorijom Crne Gore patrolira albanska policija.

Glavna smetnja režimskom projektu izdaje i predaje Crne Gore su SPC, pravoslavni vjernici i političke snage koje se bore za vrijednosti tradicionalne Crne Gore i naših predaka, pa zato imamo kontinuirane napade na naše crkve i sveštenstvo. Konstatujemo da se vrh režima opasno poigrava sa sudbinom Crne Gore. Pravoslavni vjernici ne smiju da nasijedaju na provokacije, ali moraju biti spremni da štite svetinje i crkvu, koja je i stvorila Crnu Goru“, poručuju iz DF-a.

„Na Trojičindanskom saboru u Podgorici jasno je iscrtan put kojim treba da idemo u cilju zaštite vjere i naroda i da bi se zaustavilo dalje ponižavanje ove zemlje od strane onih koji su pravoslavlje označili kao neprijatelja i smetnju za svoje lične i nacionalne interese“, zaključili su iz DF-a.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala