Crna Gora objasnila zašto albanski policajci špartaju po Andrijevici i Beranama

© AP Photo / Risto BozovicCrnogorska policija ispred američke ambasade
Crnogorska policija ispred američke ambasade - Sputnik Srbija
Pratite nas
Službenici policije Albanije boravili su na području Andrijevice i Berana u skladu sa sporazumom dveju država, a u vezi sagledavanja stanja graničnih piramida i oznaka od strane albanske policije i službenika uprava za nekretnine dveju država.

To je obrazloženje crnogorske policije koje je usledilo nakon informacija koje su se pojavile u medijima o tome da je uočeno prisustvo službenika policije Albanije na teritoriji Crne Gore.

„Napominjemo da postoji uredna evidencija na graničnom prelazu Grnčar o ulasku i izlasku pomenutih službenika i vozila, kao i o vremenskom periodu njihovog zadržavanja u pograničnom delu naše države“, navedeno je u saopštenju, u kojem se navodi i da službenici Uprave policije imaju višestruku i kvalitetnu saradnju sa graničnom policijom Republike Albanije.

Ta se saradnja, kako navode, ogleda u brojnim kontaktima i zajedničkom radu u Zajedničkom centru za policijsku saradnju u Plavu, u redovnim sastancima na centralnom, regionalnom i lokalnom nivou, kao i u radu zajedničkih graničnih patrola Crne Gore i Albanije u pograničnom delu.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala