Vanredna situacija na brodu sa migrantima koji čeka pomoć u italijanskim vodama

© AP Photo / Francisco GenticoMigranti na brodu
Migranti na brodu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Dobrotvorna organizacija „Otvorene ruke“, koja upravlja brodom za spasavanje na kojem se nalazi više od stotinu migranata i koji se nalazi blizu italijanske obale, saopštila je da ne može da prihvati ponudu Španije i pristane u španskoj luci Alhesiras, a razlog je vanredna situacija na brodu.

„Ne prihvatamo Španiju kao luku, jer se nalazimo u ekstremnoj humanitarnoj vanrednoj situaciji“, izjavila je portparolka broda „Otvorene ruke“.

Ona je rekla da im je potrebno da se iskrcaju odmah, preneo je Rojters.

„Nezamislivo je da plovimo šest dana, toliko bi nam trebalo da stignemo do Alhesirasa“, istakla je portparolka broda „Otvorene ruke“.

Španija je ponudila Alhesiras kao luku za iskrcavanje više od stotinu migranata iz humanitarnog spasilačkog broda, koji je proveo više od dve nedelje na moru, čekajući sigurnu luku koja će mu biti na raspolaganju.

Migrante, od kojih su većina Afrikanci, pokupio je brod „Otvorene ruke“ kraj obale Libije i oni čekaju da se iskrcaju na italijanskom ostrvu Lampeduzi, preneo je Tanjug.

Međutim, italijanski ministar unutrašnjih poslova Mateo Salvini naredio je svojim zvaničnicima da im ne dozvole da se iskrcaju, iako je juče dozvolio da 27 maloletnih lica napusti brod.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala