Sputnjik saznaje: Dvadesetoro Albanaca provociralo monahinje u Beški

© RTRSManastir Beška
Manastir Beška - Sputnik Srbija
Pratite nas
Prema informacijama do kojih je od lokalnih mještana došao Sputnjik, proteklih dana zaista je bilo nekoliko učestalih i veoma neprijatnih incidenata u blizini manastira Beške na Skadarskom jezeru.

Naime, grupa od dvadesetak Albanaca iz obližnjeg sela Murići nekoliko dana je dolazila u manastir Bešku i provocirala i uznemiravala monahinje, tvrdeći da je to njihovo. Zbog svega, prema svjedočenju mještana, bila je i angažovana crnogorska policija, koja i dalje povremeno patrolira u blizini manastira. Takođe, došlo je i do okupljanja i samoorganizovanja lokalnih pravoslavaca koji su željeli da zaštite manastir.

Ovim su potvrđeni i navodi mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija, koji je prije tri dana za TV Novi prvi put javno saopštio da je u Beški došlo do incidenata, a interesantan je detalj da se o ovome u crnogorskoj javnosti gotovo ne zna ništa.

Podsjetimo, u pitanju je ženski manastir iz 15. vijeka, zadužbina Đurađa Balšića i Jelene Balšić, ćerke kneza Lazara i kneginje Milice, koja je i sahranjena u Beški, a koju je pravoslavna crkva proglasila za svetiteljku.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala