Razarači i korvete: U čemu je razlika između ruske i američke flote

© Sputnik / Vasiliй Batanov / Uđi u bazu fotografijaParada Ratne mornarice Rusije
Parada Ratne mornarice Rusije - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ruska flota je mobilna, dobro naoružana i mnogo se razlikuje od američke, zaključili su eksperti iz SAD. Rusija se oslanja na male brodove koji nose ozbiljno naoružanje, kao što su rakete „kalibar“.

„Iako su ti brodovi mali, oni poseduju ozbiljnu vatrenu moć. Poslednjih godina, korvete sa Kaspijskim morem izveli su napad krstarećim raketama ’kalibar‘ po ciljevima u Siriji. Pritom, oni nikad nisu napuštali ruske vode“, pišu analitičari „Nešenel interesta“.

© Sputnik / Andrey Stanavov / Uđi u bazu fotografijaKorvetы Tihookeanskogo flota "Gromkiй" i "Soveršennый" u pričala Vladivostoka
Razarači i korvete: U čemu je razlika između ruske i američke flote - Sputnik Srbija
Korvetы Tihookeanskogo flota "Gromkiй" i "Soveršennый" u pričala Vladivostoka

Ekspert lista uporedio je američku i rusku flotu. Po njihovom mišljenju, to su dve suprotnosti, koje odražavaju istoriju, geografiju, industriju i strategiju svoje zemlje. Ratna mornarica SAD se oslanja na razarače i druge velike brodove. Ratna flota Rusije se oslanja na savremene male raketne brodove tipa „Smerč“.

© REUTERS / HANDOUTBrodovi američke ratne mornarice razarači "Devastejtor", "Gladijator", "Sentri", "Dekstrou", "Mejson" i helikopter "Si dragon" u Arapskom moru
Razarači i korvete: U čemu je razlika između ruske i američke flote - Sputnik Srbija
Brodovi američke ratne mornarice razarači "Devastejtor", "Gladijator", "Sentri", "Dekstrou", "Mejson" i helikopter "Si dragon" u Arapskom moru

„Novi brodovi koje kupuje Rusija, kao po pravilu predstavljaju raketne korvete, deplasmana do 5.000 tona vode. Američki razarači, naprotiv, imaju deplasman 9.000 tona, piše „Nešenel interest“.

Ipak, navodi da se, bez obzira na razvoj flote, Rusija ipak po nekim pokazateljima razlikuje od SAD i Kine. Novinari su primetili da Peking ima dvaput veće brodove nego Moskva i Vašington.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala