Zavera Izraela i Emirata protiv Irana

CC0 / pixabay / Iran
Iran - Sputnik Srbija
Pratite nas
Zvaničnici Izraela i Ujedinjenih Arapskih Emirata održavaju tajne sastanke, na kojima razgovaraju o borbi protiv zajedničke pretnje koja, navodno, dolazi iz Irana, piše „Volstrit džurnal“.

Prvi tajni sastanak izraelske i emiratske delegacije, koji je bio održan početkom godina, a drugi nešto kasnije, održan je pod pokroviteljstvom Sjedinjenih Američkih Država, radi razmene informacija o Iranu.

Neimenovani izvor lista je saopštio kako je prvi sastanak organizovao specijalni američki izaslanik Brajan Huk.

Izrael, zbog palestinskog pitanja, u arapskom svetu ima uspostavljene diplomatske odnose samo sa Egiptom i Jordanom, ali ne i sa Emiratima.

Podsetimo — odnosi SAD i Irana su se zaoštrili prošle godine, nakon što su u maju 2018. godine SAD izašle iz nuklearnog sporazuma sa Iranom i uvele mu sankcije. Nakon toga, vlasti u Teheranu su najavile drugu fazu smanjenja obaveza po nuklearnom sporazumu, zbog činjenice da zemlje-članice Sporazuma nisu uspele da ispune zahteve Teherana u roku od 60 dana. Prema nedavnim saopštenjima — Iran je već povećao nivo obogaćivanja uranijuma na 4,5 odsto (nuklearni sporazum postavio je granicu od 3,67 odsto).

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala