Većina Ukrajinaca podržava dijalog Putina i Zelenskog

© Sputnik / Aleksey Nikolskyi / Uđi u bazu fotografijaViktor Medvedčuk
Viktor Medvedčuk - Sputnik Srbija
Pratite nas
Šef političkog saveta partije „Opoziciona platforma — Za život“ Viktor Medvedčuk smatra da većina građana Ukrajine podržava direktan razgovor ukrajinskog predsednika Vladimira Zelenskog i ruskog lidera Vladimira Putina.

„Većina građana Ukrajine, 70 do 75 odsto, prema ispitivanjima javnog mnjenja, izjasnila se za zaključivanje mira u Donbasu. Zelenski je dužan da vodi direktan razgovor s Putinom. I on je to uradio. Ali to nije dovoljno“, rekao je Medvedčuk za televizijski kanal „Njuz 1“.

Putin je sa Zelenskim razgovarao telefonom 7. avgusta.

Predsednica Saveta Federacije Valentina Matvijenko rekla je ranije da je Rusija zainteresovana za uspostavljanje prijateljskih odnosa s Ukrajinom, koji bi trebalo da se grade od nule.

Vladimir Zelenski je na inauguraciji izjavio da je spreman za dijalog o rešavanju sukoba u Donbasu, a da će prvi korak u njegovom uspostavljanju biti razmena zarobljenika.

Portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov rekao je da se Rusija nada da će razmatranje teme razmene zarobljenika s Ukrajinom biti nastavljeno, iako je ranije bilo problema s kvalifikovanjem takvih lica.

Ministar inostranih poslova Rusije Sergej Lavrov je izjavio da bi Zelenski trebalo da počne razgovor o Minskom sporazumu u kontekstu razmene zarobljenika po principu „svi za sve“.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala