Sirijska vojska oslobodila četiri sela na jugu Idliba

© Sputnik / Ilья Pitalev / Uđi u bazu fotografijaArtiljerija sirijske vojske na položajima u provinciji Idlib na severozapadu Sirije
Artiljerija sirijske vojske na položajima u provinciji Idlib na severozapadu Sirije - Sputnik Srbija
Pratite nas
Sirijska vojska je uspostavila kontrolu nad četiri naseljena mesta na jugu pokrajine Idlib nakon sukoba sa teroristima, prenosi radio „Šam FM“.

„Vojska je uspostavila kontrolu nad selima Abidin, Kirbat Abidin, Magar el Hamam i Horš el Tavilja severno od grada Hobajta na jugu pokrajine Idlib, nakon što se u tom području sukobila sa teroristima“, navodi se u saopštenju.

Vojska je Hobajt oslobodila od terorističke grupe „Džebat Nusra“ 11. avgusta.

Nakon pregovora povodom Sirije, koji su održani u Nursultanu, u Idlibu je 2. avgusta na snagu stupilo primirje.

Komanda Oružanih snaga Sirije je saopštila da će obustaviti vojne operacije pod uslovom da Turska ispuni svoje obaveze iz rusko-turskog sporazuma iz Sočija od septembra 2018. godine.

Glavna tačka sporazuma je povlačenje teškog i srednjeg naoružanja na 20 kilometara od linije razgraničenja. Međutim, kasnije je sirijska vojska najavila nastavak vojnih operacija protiv terorističkih grupa u provinciji Idlib, zbog, kako je saopšteno, činjenice da militanti ne poštuju primirje i da Ankara nije ispunila dogovor iz Sočija.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala