Samo nastavite da se brukate pred svetom, poručuje Ministarstvo kulture prištinskim vlastima

© Sputnik / Dejan SimićMinistar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević
Ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ministarstvo kulture i informisanja Srbije poručilo je da se motivi za isticanje zastave samoproglašenog Kosova na srpskoj tvrđavi Novo Brdo i postavljanje vojnih šatora kod tamošnje crkve mogu potražiti „u dubokim virovima i tami varvarske svesti, koja, u nedostatku sopstvenog, poseže za otimanjem tuđeg kulturnog nasleđa i identiteta“.

„Ohrabrujemo uzurpatore iz takozvane prištinske vlasti da nastave da se brukaju pred čestitim delom albanske javnosti i pred celim svijetom, jer time samo pomažu Srbiji, čiji su, podsjećamo ih, sastavni deo, koji je u stanju prolazne političke zablude“, saopšteno je iz Ministarstva.

Iz Ministarstva su istakli da nikakve šarene tkanine nejasnog simboličkog značenja ne mogu da posluže drugoj nameni nego da obrišu prašinu vekova sa bisera srpske srednjovekovne duhovnosti i evropske i svetske kulturne baštine.

​Privremene prištinske institucije istakle su juče zastavu takozvane države Kosovo na srednjovekovnoj srpskoj tvrđavi Novo Brdo, a reč je o zastavi ogromnih dimenzija, koja je vidljiva sa okolnih puteva.

Uz hram Svetog Nikole, koji je u blizini, istaknuta je još jedna zastava samoproglašenog Kosova i postavljeno je nekoliko vojnih šatora, pored kojih je desetak osoba u uniformama.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala