Novi „Huavejov“ manevar, stiže 6G mreža

CC0 / piksabej / Pazite šta instalirate!
Pazite šta instalirate! - Sputnik Srbija
Pratite nas
Uvođenje 5G standarda mobilne telefonije i interneta u mnogim zemljama sveta još uvek je na samom početku i u fazi ranog testiranja, pa je pitanje kada će početi da se primenjuje u širim razmerama.

I pored toga, kineska kompanija „Huavej“, počela je istraživanja mrežnih rešenja šeste generacije, iako je još uvek pod zabranom američke administracije, koja je, kako se čini, poslednjih nedelja počela pomalo da popušta.

Rada na 6G standardu prihvatila se „Huavej“ laboratorija u Otavi, koja na tom projektu i mogućnostima njegove primene sarađuje sa više od 13 univerziteta i istraživačkih instituta.

Prema prvim prognozama kineske kompanije — očekuje se da 6G tehnologija neće biti dostupna pre 2030. godine.

Ovaj potez kompanije „Huavej“ mogao bi da bude odgovor na prethodne informacije, koje su se pojavile ranije ove godine, prema kojima je i korejski „Samsung“ započeo slična istraživanja u svojim laboratorijama u Seulu, prenosi „GSM arena“.

Imajući u vidu to dokle je „Huavej“ odmakao u razvoju 5G mrežnih rešenja, još pre američke blokade, ne treba da iznenadi pokušaj te kompanije da bude među prvima, kada su istraživanja šeste generacije u pitanju.

Osim „Huaveja“ i „Samsunga“, i „Nokia“, „Erikson“ i „SK Telekom“ su najavili strateško partnerstvo, koje za cilj ima zajednički rad na razvoj 6G standarda.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala