Nove mere Prištine, zabranjen uvoz krompira i meda

© Sputnik / Brankica RistićAlbanac u Prištini sa zastavom Dardanije (Ilirske države koja se prostirala na teritoriji današnjeg Kosova, južne Srbije, Makedonije i Albanije)
Albanac u Prištini sa zastavom Dardanije (Ilirske države koja se prostirala na teritoriji današnjeg Kosova, južne Srbije, Makedonije i Albanije) - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ministarstvo trgovine vlade privremenih institucija Prištine uvelo je zabranu uvoza krompira i meda iz Severne Makedonije na Kosovo.

Zabrana je recipročna mera na odluku Skoplja da zabrani uvoz ribljih proizvoda sa Kosova, prenosi RTS.

Endrit Šalja, ministar trgovine i industrije u privremenim institucijama Prištine, naveo je da je podnosio žalbe preko Sekretarijata Cefte i da se obratio pismom makedonskom ministru ekonomije, ali da oni nisu reagovali.

„Prošla su dva meseca i nemamo odgovor, tako da sam dužan da zaštitim interese Kosova, kosovsko poslovanje i zaštitu naših proizvoda i da preduzmem druge pravne radnje, u skladu sa zakonima. Danas sam odlučio da uvedem recipročne mere za proizvode iz Severne Makedonije koji se uvoze na Kosovo i da zabranim ulazak određenih proizvoda, da bi primorao Severnu Makedoniju da odražava i da ima jednak tretman za kosovske proizvode koji ulaze u nju“, napisao je Šalja u saopštenju.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala