Može li hit Merime Njegomir „Ivanova korita“ biti zabranjen u Srbiji

Pratite nas
Merima Njegomir je otkrila za Sputnjik da li se pribojava za sudbinu svoje pesme „Ivanova korita“, nakon neprijatnosti koju su umetnici iz Srbije doživeli posle humanitarnog koncerta u Crnoj Gori.

Na pitanje da li će posle ovog incidenta zbog pesme „Ivanova korita“, koja je neosporan hit i bez koje se ne može zamisliti srpsko veselje, ona možda biti optužena za krađu kulturne baštine, a Anka i Jovan postati nepoželjni u Srbiji, kao što je „Tamo daleko“ u Crnoj Gori, istaknuta pevačica srpske narodne i izvorne muzike Merima Njegomir odgovara:

„Ja volim Crnu Goru, volim Srbiju. Volim crnogorske pesme, volim srpske pesme. Zaista sam iznad toga i apsolutno ne ulazim ni u kakve manipulacije. Ubeđena sam da ću pevati ’Ivanova korita‘ i u Srbiji i u Crnoj Gori i u Bosni, pevam je i u Kanadi. Pesma traje dvadeset godina i ja ću je sigurno i dalje pevati. Mislim da niko nikada nema ništa protiv te pesme“, objašnjava pevačica.

Merima Njegomir ističe da u svojoj višedecenijskoj karijeri ima album i sa crnogorskom muzikom i sa sevdalinkama i da sebe smatra nekim ko je iznad svih političkih igranja.

„Nikad se neću odreći svoje pesme ’Ivanova korita‘. Ona je univerzalna i muzika je univerzalna i eto, to bih rekla na tu temu“, poručuje Merima i dodaje kako publika iz različitih država reaguje na ovu pesmu.

„Publika je voli i u Crnoj Gori i u Srbiji. Nedavno sam bila i u Sarajevu i pevala ’Ivanova korita‘. U Makedoniji se, takođe, peva. Čula sam da je na mađarskom snimljena. Kao što sâm tekst govori, to je apsolutno ljubavna pesma koju svi vole“, zaključuje naša sagovornica.

Da li će Anka i Jovan uspeti da ostanu izvan političkih previranja — pokazaće vreme.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala