Milačić pozvao na otvaranje privatnih škola u kojima ne bi bilo falsifikovanja istorije

© Foto : Marko Milačić/FejsbukMarko Milačić
Marko Milačić - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsjednik Prave Crne Gore Marko Milačić pozvao je na formiranje privatnih škola u kojima ne bi bilo falsifikovanja naše istorije, jezika, pisma i tradicije i u kojima bi se učile prave vrijednosti.

„U trenutku kada je obrazovanje pod svojevrsnom okupacijom, dok, kao društvo, ne oslobodimo obrazovne institucije, moramo se samoorganizovati i spriječiti indoktrinaciju novih generacija“, istakao je Milačić u poruci snimljenoj ispred Gimnazije „Slobodan Škerović“ u Podgorici.

Obraćanje predsjednika Prave Crne Gore prenosimo u celini:

„Šta danas ostavljamo svojoj djeci? Kakav nam je obrazovni sistem? U kakve škole šaljemo djecu? Šta uče? Uče ne u maloj mjeri falsifikovanu istoriju, falsifikovani jezik, novokomponovane pisce, velikani književnosti se protjeruju, promociju LGBT ideologije, riječju: dobijamo indoktrinisane generacije.

Da bi spriječili to identitetsko klanje, Prava Crna Gora se zalaže za otvaranje privatnih škola i gimnazija, u kojima će se baštiniti prave i istinske vrijednosti, bez falsifikovanja. Da bi naša djeca učila ono što smo učili mi, naši roditelji, naši đedovi, naši preci.

Nazovite taj model kako hoćete, ali ja ne želim da dozvolim da moji Vuk i David postanu indoktrinisana djeca ispranih mozgova, djeca koja uče istoriju koju im servira vlast, a koja to sprovodi po diktatu spolja. Okupacija u oblasti obrazovanja je jedan od temelja sveopšte okupacije Crne Gore. Zato na to moramo odgovoriti.

Ako Đukanović može da formira poligon za indoktrinaciju kadrova, kakav je Univerzitet Donja Gorica, zašto mi ne bi mogli da formiramo, za početak, jednu školu u kojoj ne bi morali da cenzurišemo Njegoša, Desanku, i u kojoj ne bi strahovali da tražimo svjedočanstva napisana na ćirilici?

Najzad, odavde ispred gimnazije pozivam biznismene iz Crne Gore, ali i iz dijaspore, kao i sve predstavnike srpskog naroda, gdje god se nalazili, i na kojoj god funkciji bili, da hitno krenemo u realizaciju ovog projekta od suštinskog značaja za očuvanje i opstanak našeg bića, državotvornog bića, u Crnoj Gori.

Jedna gimnazija, koja će biti samo početak, nemam dilemu, predstavljaće ogroman korak u našoj borbi za samoodržanjem, u trenutku kada smo pod neopisivim pritiskom. Takođe, nemam dilemu da će takva škola za kratko vrijeme, već u prvoj generaciji učenika, postati bastion pravih vrijednosti i nukleus intelektualne elite.“

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala