Kijev: Izraelski „kralj droge“ pobegao prilikom deportacije

© MUP SrbijeVelika akcija policije
Velika akcija policije - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ukrajinska policija potvrdila je da je Amos Dov Silver, osnivač najveće svetske onlajn mreže za prodaju droge, pobegao sa međunarodnog aerodroma Borispol u Kijevu kada su ukrajinske vlasti pokušale da ga deportuju u Izrael.

„Da, bekstvo se desilo. Ipak, policija nije zvanično obaveštena o tome. Njegovo izručenje bio je isključiva stvar Službe bezbednosne Ukrajine (SBU), oni nisu obavestili policiju, tužilaštvo i druge agencije koje su obično uključene u te procedure. Zbog toga je ovo pitanje u njihovoj jurisdikciji“, saopštila je ukrajinska policija.

Prema navodima portala „Ukrajines strana“, „kralj droge“ pobegao je sinoć kada su ga specijalni agenti doveli na aerodrom kako bi ga deportovali u Izrael. On je navodno prošao pasošku kontrolu nakon čega je skinuo nanogicu. Zatim je otišao u bescarinsku zonu da bi potom nestao.

Odluka o deportaciji izraelskog državljanina doneta je 15. avgusta, ali ukrajinska policija nije obavestila izraelske kolege o tome i sama je radila na ekstradiciji.

Dov Silver ima državljanstva SAD i Izraela. Uhapšen je u Kijevu 15. marta na zahtev Izraela. U to vreme, ukrajinske vlasti su predstavile njegovo hapšenje kao najveću uspešnu zajedničku specijalnu operaciju ukrajinske policije i međunarodnih kolega.

On je 11. jula pušten iz pritvora i stavljen u kućni pritvor.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala