Solsberi: Pronađeni tragovi otrova u krvi još jednog policajca

© Sputnik / Denis Vorošilov / Uđi u bazu fotografijaPripadnici britanske policije ispred kuće bivšeg oficira GRU Sergeja Skripalja u Solsberiju
Pripadnici britanske policije ispred kuće bivšeg oficira GRU Sergeja Skripalja u Solsberiju - Sputnik Srbija
Pratite nas
Protivteroristički odred britanske policije pronašao je tragove nervno-paralitičke supstance u krvi još jednog policajca koji je bio angažovan u istrazi o incidentu u Solsberiju 2018. godine, saopštila je britanska policija.

„Detektivi Protivterorističkog odreda koji istražuju napad ’novičokom‘ u Solsberiju, potvrdili su da su tragovi nervno-paralitičke supstance pronađeni u uzorcima krvi uzetim u to vreme od drugog policajca“, navedeno je u saopštenju.

Saradnik policije grofovije Uteltšir, čije ime nije navedeno, učestvovao je u istrazi o incidentu u Solsberiju, u kojem su otrovani bivši dvostruki špijun Sergej Skripalj i njegova kćerka Julija.

Policajac koji je bio u dodiru s manjom dozom otrovne supstance, prošao je kroz neophodne medicinske procedure i ubrzo se vratio obavljanju dužnosti.

Početkom marta prošle godine u Solsberiju su otrovani bivši saradnik GRU Sergej Skripalj, koji je u Rusiji osuđen zbog veleizdaje i njegova kćerka Julija. London je za napad optužio Moskvu.

Rusija je u više navrata predlagala pokretanje zajedničke istrage, ali je Velika Britanija ignorisala tu inicijativu.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala