Putnički avion prinudno sleteo na aerodrom u Moskvi (video)

© GU MČS po Moskovskoй oblasti / Uđi u bazu fotografijaAvion A-321 "Ural erlajns" nakon prinudnog sletanja na aerodrom Žukovski u Moskovskoj oblasti
Avion A-321 Ural erlajns nakon prinudnog sletanja na aerodrom Žukovski u Moskovskoj oblasti - Sputnik Srbija
Pratite nas
Avion „Erbas A321“ kompanije „Ural erlajns“ prinudno je sleteo na aerodrom Žukovski u predgrađu Moskve nakon što mu se prilikom poletanja zapalio motor. Hospitalizovana su 23 putnika.

Hitne službe saopštile su da su svi putnici evakuisani.

Nakon poletanja, u motor aviona upala je ptica i on se zapalio. Avion se otkotrljao sa piste u polje i pao na trup. Polomljen je ceo stajni trap. Požar je ugašen.

​U avionu su se nalazile 234 osobe, od kojih sedam članova posade. Svi putnici su evakuisani.

Ministarstvo zdravlja saopštilo je da su hospitalizovane 23 osobe, među kojima i trudnica i devetoro dece.

Ranije je regionalno odeljenje Ministarstva za vanredne situacije Rusije saopštilo da je povređeno deset osoba, među kojima troje dece.

​Trenutno se putnici nalaze u kukuruznom polju pored piste. Na mestu incidenta nalaze se dva helikoptera i sedam vozila hitne pomoći.

Kasnije je „Rosavijacija“ saopštila da je prilikom poletanja avion naišao na jato galebova i sleteo sa podignutim stajnim trapom u kukuruzno polje kilometar od piste, a posada je evakuisala putnike kroz izlaze za vanredne situacije. „Rosavijacija“ je demantovala da je u avionu bio požar. Nakon teškog sletanja, četiri osobe su hospitalizovane.

Avion je trebalo da leti iz Moskve za Simferopolj.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala