Dodik: Komšić se poigrao

© Tanjug / SAVA RADOVANOVICMilorad Dodik
Milorad Dodik - Sputnik Srbija
Pratite nas
Član Predsedništva BiH i lider SNSD-a Milorad Dodik izjavio je da je odbio inicijativu međunarodne zajednice za održavanje sastanka savetnika kabineta članova Predsedništva BiH o približavanju stavova o reduciranom Godišnjem nacionalnom programu za NATO (ANP), javio je sarajevski portal „Kliks“.

„Moji ljudi se neće sastajati s njima. Ako neko sada želi da uvuče Amerikance u sve ovo, ja to odbijam i mi u tome nećemo učestvovati. Željko Komšić je kao predsedavajući zakazao sednicu o tom godišnjem planu pre sednice o imenovanju mandatara tvrdeći da neće dati saglasnost na mandatara ukoliko se ne usvoji ANP“, naveo je Dodik.

Poručio je da se Komšić ovog puta poigrao.

„To je njegovo pravo. Ja ću biti na obe sednice, odnosno na toj sednici i na vanrednoj, koju ću zatražiti kao srpski član Predsedništva. Sačekaćemo da istekne 30 dana od sporazuma i onda imamo razne mehanizme“, kazao je Dodik nakon susreta s ambasadorom Rusije Petrom Ivancovom.

„Narod je izabrao i mi samo treba da konstituišemo vlast. ANP je izmišljena stvar od bošnjačke političke elite kako bi se sprečilo formiranje zajedničkih institucija. Oni su od početka znali za odluku NSRS. Ja ću se toga držati. Kako drukčije tumačiti činjenicu da to nije učinilo Veće ministara BiH, iako je moglo“, naglasio je on.

Dodik je rekao da će, ako ne dođe do imenovanja mandatara nakon isteka sporazuma SDA-SNSD-HDZ, određena rešenja predložiti NSRS.

„U Ustavu stoji da se BiH sastoji od dva entiteta i tri konstitutivna naroda. Neću dozvoliti da se opstruiše volja srpskog naroda“, istakao je Dodik.

Na pitanje koliko će trajati formiranje vlasti na državnom nivou, Dodik je odgovorio da nije prorok, prenosi Tanjug.

„Neko je odlučio da opstruiše izbornu volju srpskog naroda, a koliko vidim i hrvatskog. To sam video kada na dnevni red sednice Predsedništva BiH nije stavljena tačka o imenovanju mandatara. Uglavnom, NSRS će imati određene predloge prema FBiH kada istekne sporazum o formiranju Saveta ministara BiH“, kazao je Dodik.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala