Autopsija pokazala: Milijarderu vrat polomljen na više mesta

© AP Photo / Palm Beach Sheriff's OfficeAmerički milijarder Džefri Epstajn
Američki milijarder Džefri Epstajn  - Sputnik Srbija
Pratite nas
Autopsija tela milijardera Džefrija Epstajna, koji se navodno ubio u zatvoru u Njujorku, gde je čekao na optužnicu zbog seksualne trgovine maloletnicama, pokazala je da mu je vrat polomljen na više mesta, piše „Vašington post“.

Takvi prelomi mogu se pojaviti kod osobe koja se obesila, ali i kod žrtava ubistva davljenjem, navodi list, a prenosi agencija Rojters.

To su prvi detalji rezultata autopsije Epstajna, koji je umro u subotu rano ujutro, kada su ga stražari pronašli obešenog u njegovoj ćeliji zatvora na Menhetnu.

Državni tužilac čije odeljenje prati zatvor u kojem je Epstajn bio, rekao je da je njegova smrt „očigledno samoubistvo“, ali zvaničnici američkog Ministarstva pravde nisu komentarisali rezultate autopsije.

Glavni patolog Njujorka Barbara Sempson obavila je autopsiju Epstajnovog tela u nedelju, a njena kancelarija nije komentarisala navode „Vašington posta“.

Komentar nije mogao da dobije ni Rojters.

Glavni patolog u Njujorku Barbara Sampson ranije je rekla da je uverena da je Epstajn umro u zatvoru tako što se obesio u zatvorskoj ćeliji, gde je očekivao suđenje po optužbi za trgovinu ljudima.

Obdukciju je nadgledao privatni patolog u ime Epstajnovih zastupnika.

Agencije su ranije javile da je američkom finansijeru suočenom sa optužbama za trgovinu ljudima i seksualno zlostavljanje bio ukinut nadzor protiv samoubistva pre nego što je sebi oduzeo život.

Pre dve nedelje, 66-godišnjak je pronađen povređen na podu svoje ćelije, sa povredama vrata, a sumnjalo se da je pokušao da izvrši samoubistvo. Kao rezultat toga, Epstajn je bio pod dodatnim nadzorom.

Epstajn se nalazio u zatvoru nakon što je uhapšen 6. jula. On se izjasnio da nije kriv.

U optužnici koja je teretila Epstajna navedeno je da je on namamio na desetine maloletnica u svoje luksuzne kuće, kao i da im je plaćao za seksualne usluge.

Sredinom jula sud je odlučio da će on ostati u pritvoru do kraja suđenja.

Sudija je odbio Epstajnov zahtev da bude u kućnom pritvoru u svojoj vili u Njujorku, čija se vrednost procenjuje na 77 miliona dolara.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala