Ambasada Rusije: Informacija o trovanju još jednog policajca u Solsberiju izaziva sumnju

© Sputnik / Alekseй Filippov / Uđi u bazu fotografijaZgrada ambasade Rusije u Londonu
Zgrada ambasade Rusije u Londonu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Informacija o tome da je još jedan policajac otrovan hemijskom supstancom A-234 izaziva sumnju, saopštila je ambasada Rusije u Londonu povodom ranijeg saopštenja britanske policije.

Skotland jard je ranije saopštio da su u krvi još jednog saradnika policije pronađeni tragovi nervno-paralitičke supstance koja je upotrebljena u Solsberiju prošle godine, kada su otrovani bivši pukovnik GRU Sergej Skripalj i njegova kćerka Julija.

Policajac je bio pod dejstvom manje količine supstance i prošao je kroz neophodne medicinske procedure, saopštila je britanska policija.

Ambasada Rusije je povodom te informacije saopštila da ona izaziva nedoumice zbog brojnih nepodudarnosti, kao i zbog toga što se pojavila godinu i po dana posle incidenta.

Diplomatska misija je skrenula pažnju na to da britanska policija nije navela ime otrovanog policajca.

Ruske diplomate su informaciju o trovanju policajca ocenile kao novi pokušaj da se stvori nekakva baza dokaza za ranije političke zaključke koje su donele britanske vlasti.

U saopštenju Ambasade je naglašeno da britanske vlasti od dana kada se dogodio incident u Solsberiju nastavljaju da odbijaju saradnju s Rusijom i skrivaju podatke o stanju bivšeg oficira GRU Sergeja Skripalja i njegove kćerke Julije, kao i o tome gde se oni nalaze.

„Očigledno je da je razlog za takvo ponašanje u tome što otkrivanje svih detalja ove mračne istorije nije u interesu zvaničnog Londona“, zaključila je Ambasada Rusije u saopštenju.

Početkom marta prošle godine u Solsberiju su otrovani bivši pukovnik GRU Sergej Skripalj, koji je u Rusiji osuđen za veleizdaju, i njegova kćerka Julija. London je za taj incident optužio Moskvu, koja to kategorički odbacuje.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala