Plan Kijeva da blokira Krim je ludilo

© Sputnik / Sergeй Malьgavko / Uđi u bazu fotografijaObala Crnog mora na Krimu
Obala Crnog mora na Krimu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Pokušaj ukrajinskih vlasti da uspostave pomorsku blokadu Krima — neće biti uspešan, izjavio je Jefim Fiks, prvi potpredsednik krimskog Parlamenta.

„Svi njihovi pokušaji da uspostave pomorsku blokadu Krima biće osuđeni na propast. Ukrajina za to nema ni snage ni sredstava. Sve su to prazne priče i ludilo. Oni su neverovatni ljudi. Samo žele da stvaraju informacionu priliku da se o njima govori“, rekao je Fiks za Sputnjik.

Sa svoje strane, potpredsednik vlade Krima i stalni predstavnik regiona pri predsedniku Rusije, Georgij Muradov, rekao je za Sputnjik da ovim inicijativama u Ukrajini, očigledno, neko želi da nastavi kriminalnu politiku koju je Porošenkova vlada pokrenula protiv Krima.

„Ako je to slučaj, onda je ukrajinski narod samo za žaljenje“, rekao je Muradov.

Ranije je ukrajinska državna institucija „Hidrografija“ saopštila da inicira stvaranje režima pomorskog područja oko Krima, kako bi se u potpunosti blokirao ulazak stranih, a delimično i ruskih brodova u sve luke poluostrva.

Krim je postao deo Rusije u martu 2014. godine, nakon referenduma održanog posle državnog prevrata u Kijevu. Za ujedinjenje sa Rusijom glasalo je 96,77 odsto birača Republike Krim i 95,6 odsto stanovnika Sevastopolja. Ukrajina i dalje smatra Krim svojom privremeno okupiranom teritorijom. Prema rečima predsednika Rusije Vladimira Putina — pitanje Krima je „konačno zatvoreno“.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala