Nova drama na Hvaru — Otrovali se i policajac i veštak, deca u komi

© AP Photo / Sheila Norman-CulpHvar
Hvar - Sputnik Srbija
Pratite nas
Vazduh u potpalublju jedrenjaka „Atlantija“, u kojem su se juče otrovali italijanski turisti i u kojem traje intenzivan pregled policije i inspektora, još uvek je toksičan i opasan, prenose hrvatski mediji.

„Jutarnji list“ piše da su u to mogli da se uvere i prolaznici na hvarskoj rivi, jer je pozlilo jednom policajcu, kojeg je odvezla Hitna pomoć.

„Celo jutro policija ulazi i izlazi iz potpaljublja. Čovek sa maskom i bocom za kiseonik uđe, pa se zadrži možda par minuta, pa opet izađe. I tako svako malo. Gasovi u potpalublju su očigledno prejaki. Ubrzo je stigla Hitna pomoć, pa je u pratnji dvojice, pak, napolje izašao drugi čovek, kojem je na leđima pisalo ’krim policija‘. Njega su uveli u vozilo Hitne, a koliko se moglo videti kroz staklo — unutra su ga hladili nekom fasciklom“, ispričao je svedok za „Jutarnji“.

Sa tehničarom u vozilu Hitne odvezen je preventivno u ambulantu i veštak, jer su obojica, zbog lošeg vazduha u potpalublju, osetila nelagodu.

„Indeks“ piše da su deca koja su sa jahte na Hvaru prebačena u splitsku bolnicu u komi, a uzrok trovanja je verovatno ugljen-monoksid, saopšteno je danas na konferenciji za novinare u KBC Split.

„Devojčica i dečak su i dalje životno ugroženi, otkazuje im više organa i još se nalaze na respiratoru. Prema nalazima — povišen im je nivo karboksihemoglobina, što može biti posledica udisanja ugljen-monoksida“, rekla je doktorka Branka Polić.

Ona je rekla da vrednosti karboksihemoglobina u krvi dece nisu opasne po život, ali je dodala da se postavlja pitanje — kolika je bila vrednost pre dolaska u bolnicu, jer vremenom nivo karboksihemoglobina opada.

Na pitanje — koliko je stanje dece opasno, Polić je odgovorila da — „kada je neko životno ugrožen, to znači da je ishod neizvestan“.

Kako je saopšteno — troje odraslih bolesnika nisu vitalno ugroženi.

Najteže je stanje majke dece, dok su gradonačelnik italijanskog gradića i njegova supruga znatno bolje, i oni su pušteni na kućno lečenje.

Doktor Ante Srzić je istakao da, na osnovu svih parametara, sa sigurnošću može da se kaže da nije reč ni o kakvom trovanju hranom.

Lekari KBC Split potvrdili su da je urađena obdukcija na telu Eugena Vinčija, ali su rekli da su rezultati u nadležnosti Državnog tužilaštva.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala