Milačić: Đukanoviću, od koga branite Crnu Goru u Herceg Novom, od vaše braće, rođaka i komšija?

© Vladimir PavićevićSvečana atmosfera na koncertu u Herceg Novom
Svečana atmosfera na koncertu u Herceg Novom - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Prave Crne Gore Marko Milačić oglasio se povodom reagovanja DPS-a na skup za Kosovo i Metohiju u Herceg Novom. Saopštenje Milačića prenosimo u celosti.

„Nismo u dilemi da pokazana primitivnost i mržnja u reagovanju DPS-a, povodom skupa za Kosovo i Metohiju u Herceg Novom, zapravo i ne zaslužuju nikakav komentar, ali smatramo da je obaveza svakog čovjeka da ukori nerazumnog, da takav za sebe ne pomisli da je mudar.

Sigurni smo da je i autore besramnog šovinističkog proglasa jutros sramota od samih sebe, što su morali da potpišu pamflet iz partijske centrale, jer — iako je teško u to povjerovati — ima, još uvijek, Srba koji glasaju za DPS.

Teško je ozbiljno se baviti analizom prijeteće i zlonamjerne poruke izrečene u saopštenju lokalnog DPS-a. Kome je namijenjena poruka? Sa kim se to, navodno u ime Herceg Novog i Crne Gore, obračunava smiješna pseudo-građanska lokalna kvazi-elita vladajuće partije?

Sa Vladom Georgievim, rođenim Novljaninom? Sa Matijom Bećkovićem iz Veljeg Dubokog, koji im se kao nezvani ukor za nečistu savjest, izgleda, priviđa na koncertu? Sa mnom, iz Kuča, i sa drugim srpskim političarima iz Crne Gore, koji su prisustvovali ovom veličanstvenom, humanom i do suza emotivnom događaju? Sa svojom braćom, rođacima i komšijama?

© Prava Crna GoraMarko Milačić: Sa kim se to, navodno u ime Herceg Novog i Crne Gore, obračunava smiješna pseudo-građanska lokalna kvazi-elita vladajuće partije?
Milačić: Đukanoviću, od koga branite Crnu Goru u Herceg Novom, od vaše braće, rođaka i komšija? - Sputnik Srbija
Marko Milačić: Sa kim se to, navodno u ime Herceg Novog i Crne Gore, obračunava smiješna pseudo-građanska lokalna kvazi-elita vladajuće partije?

Od nas, čije je biće utkano u temelje prave Crne Gore, brane Crnu Goru — oni? Koji oni? Pomoćni poslušnici poslušnika bjelosvetskih protuva, pokušavajući da u svojoj nerazumnoj mržnji prema sebi, koju projektuju na svoj narod i sve oko sebe, zvuče oštro i odlučno, poručuju nam da ćemo se ’ćerati ako bude trebalo‘. Zlokobna poruka svojoj braći i prijateljima stiže od duhovno tankih i razumom neobdarenih likova, pa je kao takvu treba i razumjeti. Da je od koga drugog, zabrinjavajuće bi zvučala parafraza poznatih Bećkovićevih stihova.

Ali ne brinite, dragi Novljani, duhovni naslednici velikog Hercega, tvorca najtvrđe srpske države svojega vremena. Nisu oni kadri nikoga da ćeraju, osim lokalnih DPS funkcionera, koje sanjaju i proganjaju, ćerajući neku svoju jadnu viziju uspjeha i partijskog uspona.

Vama hvala za nezaboravno veče, za ponos koji ja danas osjećam, jer sam bio sa vama. Biće još prilika, a prva je sjutra ujutru na velikom Saboru u Herceg Novom, da se okupimo i da im svojim primjerom pokažemo kako Srbi iz Crne Gore vole, kako brinu o onom što im je povjereno na dar, kako se čuva i brani humanost, čast i ljudsko dostojanstvo.

A onima kojima se učinilo da su svojim saopštenjem uticali na geografiju, poručujemo da ih u neku ruku i razumijemo, jer je mržnja intelektualna potreba svih koji plivaju ’sve dalje i dalje‘ od istine. Mi vam želimo da neđe ’tamo daleko‘ u sebi polomite te okove zabluda i vidite KO ste bili i ŠTA ste postali“.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala