Merkelova gleda u Trampa kao narednik u kapetana

© AP Photo / Jesco DenzelČuvena fotografija sa Samita G7 u Kanadi
Čuvena fotografija sa Samita G7 u Kanadi - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ruski poslanici nisu iznenađeni zbog izjave nemačke kancelarke Angele Merkel da je Rusija kriva za raspad Sporazuma o raketama srednjeg i kratkog dometa, jer ona kao i obično prati svog američkog partnera.

„Donald Tramp je shvatio da je izgubio u čitavoj toj priči o Sporazumu o raketama srednjeg i kratkog dometa i sada mu je potrebna informaciona podrška Angele Merkel. U isto vreme kancelarki je potrebna podrška SAD da ne plati nemoguću sumu za članstvo u NATO-u“, kazao je poslanik Državne dume Adalbi Šhagošev.

On smatra da je Merkelova svesna da Rusija nije prekršila uslove Sporazuma.

„I bez obzira na to što odlično zna kako stvari stoje, ona mora da se prilagođava, jer u nekim pitanjima Nemačka zavisi od SAD“, zaključio je Šhagošev.

U Savetu Federacije izjavu Merkelove su ocenili kao predvidljivu.

„Konstrukciju izlaska iz Sporazuma o raketama srednjeg i kratkog dometa koju su predložile SAD, danas kao aksiom prihvataju svi njihovi partneri. Reći nešto drugo znači priznati kardinalnu neistinu Vašingtona“, smatra senator Oleg Morozov.

Ruski političar pri tome podseća da je Moskva više puta predlagala američkim partnerima da se upoznaju sa sistemima koji po mišljenju SAD krše Sporazum. On je reči nemačke kancelarke ocenio kao „stav narednika koji u stroju gleda u kapetana“.

Ranije je nemačka kancelarka Angela Merkel na konferenciji za štampu u Berlinu optužila Rusiju da je kriva za okončanje Sporazuma o raketama srednjeg i kratkog dometa.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala