Đurić sa Bocan-Harčenkom: Zahvalnost Moskvi na podršci Srbiji

Pratite nas
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić razgovarao je danas sa novim ambasadorom Rusije u Srbiji Aleksandrom Bocan-Harčenkom i zahvalio mu na doslednoj političkoj i diplomatskoj podršci koju Moskva pruža Srbiji i njenim nastojanjima da se izbori za poštovanje međunarodnog prava i da očuva svoj teritorijalni integritet i suverenitet.

Đurić je ruskog ambasadora upoznao sa političkom, bezbednosnom i socijalnom situacijom na Kosovu i Metohiji i sa okolnostima koje su dovele do zastoja u dijalogu Beograda i Prištine.

Posebna pažnja u razgovoru posvećena je analizi položaja srpskog naroda na Kosmetu, naročito nakon uvođenja taksi od 100 odsto na proizvode iz centralne Srbije, kao i nakon niza agresivnih upada specijalnih snaga kosovske policije na sever pokrajine.

Đurić je poželeo dobrodošlicu Bocan-Harčenku i izrazio je uverenje da će on nastaviti da radi na jačanju srpsko-ruskih odnosa, u duhu tradicionalnog prijateljstva dveju država i naroda, čemu će svakako doprineti i prijateljstvo predsednika Vladimira Putina i Aleksandra Vučića.

Bratski odnosi Srbije i Rusije, traju vekovima i trajaće vekovima, naglasio je Đurić, a navodi se u saopštenju Kancelarije za KiM.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala