Trampove izjave nisu novost za Kremlj

© Sputnik / Alekseй Malьgavko / Uđi u bazu fotografijaSistem protivvazdušne odbrane S-400 "Trijumf"
Sistem protivvazdušne odbrane S-400 Trijumf - Sputnik Srbija
Pratite nas
„Reči američkog predsednika Donalda Trampa o raketnom razvoju Sjedinjenih Američkih Država nisu novost za Kremlj, bilo bi čudno kada se to ne bi radilo“, izjavio je portparol predsednika Rusije Dmitrij Peskov.

„Tokom protekle godine bilo je nekoliko izjava američkih zvaničnika, uključujući i vojne, koji su govorili da se slični istraživački programi sprovode u Sjedinjenim Američkim Državama. I, naravno, bilo bi čudno kada se zemlja, svetska sila, koja troši novac na odbranu više od svih ostalih zemalja sveta, ne bi bavila takvim projektima“, odgovorio je Peskov na pitanje da li je Rusija zna za pokušaje Amerikanaca da naprave takve rakete.

Peskov je dodao da je razvoj Rusije u oblasti novog oružja daleko ispred drugih zemalja i da je jedinstven.

„Naš predsednik je više puta govorio da su ruski projekti u ovoj oblasti daleko ispred nivoa koji su uspele da postignu druge zemlje i sasvim su jedinstveni“, objasnio je portparol Kremlja.

Tramp je ranije na svom nalogu na Tviteru napisao da su Sjedinjene Američke Države „mnogo toga saznale“ od eksplozije tokom testiranja pogonskog sistema sa tečnim gorivom u blizini Arhangelska. Američki predsednik je rekao da Vašington ima slične, ali savremenije tehnologije.

Prošlog četvrtka na poligonu Ministarstva odbrane Rusije u Arhangelskoj oblasti došlo je do eksplozije i požara tokom ispitivanja tečnosti za raketni motor, ali Ministarstvo nije otkrilo detalje projekta.

Korporacija „Rosatom“ saopštila je da je poginulo petoro, a povređeno troje stručnjaka Instituta za eksperimentalnu fiziku.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala