Tramp traži punu istragu o Epstajnovoj smrti

© AP Photo / Susan WalshAmerički predsednik Donald Tramp
Američki predsednik Donald Tramp - Sputnik Srbija
Pratite nas
Američki predsednik Donald Tramp zatražio je punu istragu o okolnostima smrti milijardera Džefrija Epstajna u federalnom zatvoru na Menhetnu, gde je čekao suđenje za trgovinu ljudima i seksualno zlostavljanje.

„Kažemo da želimo istragu. Želim punu istragu, i to ću apsolutno zahtevati. To naš državni tužilac, naš sjajni državni tužilac radi. On sprovodi punu istragu“, rekao je Tramp novinarima u Nju Džersiju, prenosi Rojters.

Državni tužilac Vilijam Bar prethodno je obećao da će sprovesti istragu o Epstajnu i posle njegove smrti i naložio inspektorima Ministarstva pravde da se time pozabave.

Američki mediji su preneli da je Epstajn u subotu izvršio samoubistvo u zatvoru i da je pronađen mrtav u svojoj ćeliji u zatvoru na Menhetnu.

Epstajn je bio dobro povezan sa bogatim i moćnim ljudima, a prijateljima je smatrao predsednike Donalda Trampa, Bila Klintona i britanskog princa Endrua.

Nalazio se u zatvoru nakon što je uhapšen 6. jula, a izjasnio se da nije kriv za optužbe.

U optužnici je navedeno da je on namamio desetine maloletnica u svoje luksuzne kuće i plaćao im za seksualne usluge, preneo je Tanjug.

Sredinom jula sud je odlučio da će ostati u pritvoru do kraja suđenja.

Sudija je odbio Epstajnov zahtev da bude u kućnom pritvoru u svojoj vili u Njujorku, čija se vrednost procenjuje na 77 miliona dolara.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala