Iza odluke Zelenskog o izdavanju pasoša ruskim građanima stoji Amerika

© Sputnik / Natalья Seliverstova / Uđi u bazu fotografijaZgrada Državne dume Rusije
Zgrada Državne dume Rusije - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Državne dume Vjačeslav Volodin smatra da iza namere ukrajinskog predsednika Vladimira Zelenskog — da pojednostavi proceduru izdavanja ukrajinskih pasoša građanima Rusije — stoje SAD.

„Očigledno, iza te odluke stoji Stejt department SAD“, rekao je predsednik skupštine.

„Oni koji prekrše zakon Ruske Federacije, pa žele da izbegnu kaznu i dobiju politički azil, umesto u Veliku Britaniju i SAD, odlaziće u Ukrajinu, gde ih čeka nezavidna sudbina — odrekavši se rodnog jezika i vere, sejaće razdor i stvaraće napetost među našim državama“, upozorio je Volodin.

Po mišljenju ruskog poslanika, predlog Zelenskog pokazuje odluku Vašingtona i Londona da ograniče ili prestanu da daju politički azil ruskim građanima.

„SAD i Velikoj Britaniji ne trebaju oni koji traže politički azil iz Rusije. Veliki su troškovi za njihovo izdržavanje, nakon nekog perioda prestaju da obrađuju zahteve, razočaravaju se u svoje gospodare, počinju da izlaze sa izjavama sa razobličenjima — samo problemi sa njima“, rekao je on.

U isto vreme, ukazao je Volodin, „apsolutni je populizam“ pozivati građane drugih država u državu u kojoj je svaka sfera života zahvaćena krizom.

„Danas se migracija građana Ukrajine u Rusiju i evropske države broji milionima. Ljudi masovno odlaze iz Ukrajine u potrazi za poslom. Samo u Rusiji radi tri miliona Ukrajinaca, skoro svaki osmi. Ukrajinci rade van njenih granica. U Ukrajini nema posla, standard je nizak“, dodao je predsednik Državne dume.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala