FSB: Teroristi vrbuju strane studente u Rusiji

© Sputnik / Natalья Seliverstova / Uđi u bazu fotografijaZgrada Federalne službe bezbednosti Rusije u Moskvi
Zgrada Federalne službe bezbednosti Rusije u Moskvi - Sputnik Srbija
Pratite nas
„Međunarodni teroristi pokušavaju da regrutuju strane studente koji studiraju na ruskim univerzitetima“, saopštio je direktor Federalne službe bezbednosti Rusije (FSB) Aleksandar Bortnjikov na sastanku Nacionalnog protivterorističkog komiteta.

„Emisari međunarodnih terorističkih organizacija nastavljaju sa pokušajima vrbovanja i uključivanja u terorističke aktivnosti migranata koji se nalaze na teritoriji Rusije, kao i stranih studenata koji studiraju na ruskim obrazovnim ustanovama“, objasnio je Bortnjikov, a navodi se u saopštenju Komiteta.

Direktor FSB je istakao da je u takvoj situaciji neophodno da se realizuju dodatne mere kako bi se sprečilo širenje ekstremističkog raspoloženja među migrantima i kako bi se povećala pažnja rukovodilaca saveznih izvršnih organa o ovom problemu, ističe se u saopštenju.

Sastanku su prisustvovali članovi Nacionalnog protivterorističkog komiteta, predstavnici predsednika Rusije, direktori saveznih izvršnih organa i predstavnici policije i obaveštajnih službi.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala