Boki 13 dobio novih 30 dana pritvora u slučaju „Reket“

© AP Photo / Boris GrdanoskiUklanjanje ograde ispred zgrade Vlade Makedonije u Skoplju
Uklanjanje ograde ispred zgrade Vlade Makedonije u Skoplju - Sputnik Srbija
Pratite nas
Sud u Skoplju produžio je na zahtev Tužilaštva pritvor na još 30 dana optuženima u slučaju „Reket“, makedonskom šoumenu Bojanu Jovanovskom, zvanom Boki 13, i biznismenu Zoranu Milevskom, koji su od biznismena Jordana Kamčeva iznudili više od milion evra u zamenu za oslobađanje od pritvora, prenosi portal „Plusinfo“.

Nakon objavljivanje audio-snimaka telefonskih razgovora između Jovanovskog i Kamčeva na italijanskom portalu „Verita“, javnost je saznala da je u slučaj umešana i šefica Specijalnog tužilaštva u Skoplju Katica Janeva. Ona je u jednom od telefonskih razgovora rekla Kamčevu da „ne brine i da će sve biti ok“.

Inače, na osnovu pravila rada Specijalnog tužilaštva, jedino Janeva može da odobri rešenje o oslobađanju od pritvora optuženih u slučajevima koje vodi ovo tužilaštvo.

Jovanovski i Milevski su optuženi za primanje nagrade za protivzakonski uticaj, dok je Boki 13 optužen i za pranje novca. Istraga u slučaju „Reket“ je u toku i očekuje se njeno proširenje.

Danas je u skopskom tužilaštvu saslušana tužiteljka iz Specijalnog tužilaštva Lile Stefanova, koja je prošle nedelje izjavila da se nije složila sa šeficom tog tužilaštva Janevom u vezi sa oslobađanjem Kamčeva iz pritvora.

Na saslušanju u skopskom tužilaštvu treba da se pojavi i Janeva, ali kako navode makedonski mediji, ona još nije dobila zvaničan poziv.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala