Bivši državljanin Kine odavao podatke Japanaca Kinezima

CC BY 2.0 / p-andr / Flickr / Auto-put u Tokiju
Auto-put u Tokiju - Sputnik Srbija
Pratite nas
Trgovinska kompanija u Tokiju prijavila je jednog svog zaposlenog tužilaštvu i policiji, zbog navodnog otkrivanja 3D mape trećoj strani u Kini, verovatno u sklopu operacije špijuniranja, saopštili su danas istražni organi.

Zaposleni, koji ima 60 godina, bivši je državljanin NR Kine, sada je naturalizovani Japanac, a osumnjičen je da je kupovao digitalne podatke kompanije „Nipon telegraf“ i „Telefon korporejšn“ (NTT) uz izgovor da će ih koristiti u sopstvene marketinške svrhe, prenosi Tanjug pozivajući se na „Kjodo“.

Kako se navodi — policija trenutno istražuje sa kime je sve muškarac bio u kontaktu, jer veruje da je mapa, kupljena za 19.000 dolara, na hard disku odneta u Kinu da bi se koristila u vojne svrhe.

Prema podacima „NTT“ 3D karta je sastavljena od satelitskih podataka japanske agencije za vazduhoplovstvo i drugih izvora.

Podaci, koji se obično koriste za razvoj infrastrukture i za sprečavanje katastrofa, dovoljno su detaljni da potvrde visinu i oblik zgrada, kao i topografske karakteristike.

Dodaje se i da je muškarac osumnjičen i za odavanje drugih snimaka Kinezima.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala