Albanski portal: Zaev podnosi ostavku?

© AP Photo / Ronald ZakZoran Zaev
Zoran Zaev - Sputnik Srbija
Pratite nas
Laris Gajser, novinar italijanskog lista „Istina“ (La Verità) najavio je da će danas izneti nove činjenice o slučaju „Reket“, koji potresa Severnu Makedoniju, dok istovremeno makedonski portal „Plamen“ (Flaka) piše da bi premijer Zoran Zaev mogao danas ili narednih dana da podnese ostavku na tu funkciju.

Albanski portal, koji piše i na makedonskom, navodi, pozivajući se na dobro obaveštene izvore iz vladajuće SDSM-u, da bi Zaev mogao da podnese ostavku, a da ga na toj poziciji može zameniti ministar unutrašnjih poslova Oliver Spasovski, prenosi Tanjug.

Nijedan drugi makedonski medij ne spominje takvu mogućnost.

„Postoji mogućnost da Zoran Zaev podnese ostavku danas ili u narednim danima i da formira tehničku Vladu sa premijerom Oliverom Spasovskim, a izbori će biti održani u novembru 2020. godine, nakon popisa stanovništva“, citira „Plamen“ izvor iz stranke premijera Zaeva.

Navodi se da ovaj korak podrazumeva formiranje tehničke Vlade „po pržinskom modelu“, koja će zemlju pripremiti za parlamentarne izbore.

Portal navodi da bi ovaj potez Zaeva mogao da usledi nakon objavljivanja video-snimaka italijanskih medija o reketu protiv biznismena Orcea Kamčeva.

Gajser je, naime, na svom profilu na Fejsbuku juče objavio da će nove činjenice saopštiti danas tokom gostovanja na „Radio Kapodistrija“ u 11 časova.

„Makedonijo! Sutra, 13. avgusta u 11 časova, na ’Radiju Kapodistrija‘ U središtu — nove činjenice direktno iz studija“, naveo je Gajser na svom profilu na Fejsbuku.

Gajser je u tri nastavka, u online izdanju italijanskog lista „Istina“ objavio video-snimke i tonske zapise o reketu od 1,5 miliona evra, koji je za puštanje iz kućnog pritvora platio makedonski biznismen Jordan Orce Kamčev, a u koji je umešana i makedonska specijalna tužiteljka.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala