Šta za Rusiju znači američka objava ekonomskog rata

Energija Sputnjika s Jelicom Putniković
Energija Sputnjika s Jelicom Putniković - Sputnik Srbija
Pratite nas
Vest da SAD izbacuju Rusiju iz bankarskih usluga, tako da neće moći da kupuje njihove proizvode, nikoga u političkim i ekonomskim svetskim krugovima nije iznenadila, jer je to Vašington najavio još u avgustu prošle godine.

Ruski premijer Dmitrij Medvedev tada je najavu sankcija SAD uporedio sa objavom ekonomskog rata.

U međuvremenu su Amerikanci uveli sankcije i drugim zemljama, Venecueli, Kini, Iranu...

Moglo bi se reći da SAD vode ekonomski rat sa svim zemljama koje pokušavaju da se otrgnu ispod komandne palice do skoro vodeće ekonomije sveta.

U ovom procesu koji traje već godinama, sa manjim ili većim intenzitetom, Rusija je već savladala mnoge ekonomske prepreke na međunarodnim relacijama i svoju ekonomiju učinila čvršćom u odnosu na sankcije, ne samo SAD, već i EU. O tome kako će se ove, najnovije, koje su direktno usmerene na bankarski sektor, odraziti na ekonomsku budućnost ruske države i koliko međusobni savez svih zemalja, kojima samozvani gospodari sveta pokušavaju da komanduju, može uticati na novi svetski poredak, u današnjoj „Energiji Sputnjika“ Jelica Putniković razgovara sa profesorom dr Vladimirom Ristanovićem, stručnjakom za međunarodnu ekonomiju i finansije.

Šta za Rusiju znači američka objava ekonomskog rata

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala