Predsednik Turkmenistana kupuje celu liniju automobila „Aurus“

© Sputnik / Dmitriй Astahov / Uđi u bazu fotografijaPremijer Rusije Dmitrij Medvedev i predsednik Turkmenistana Gurbanguli Berdimuhamedov pored automobila "Aurus senat"
Premijer Rusije Dmitrij Medvedev i predsednik Turkmenistana Gurbanguli Berdimuhamedov pored automobila Aurus senat - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Turkmenistana Gurbanguli Berdimuhamedov zainteresovao se za ruski automobil „Aurus“, koji mu je predstavio premijer Rusije Dmitrij Medvedev, i izrazio je želju da kupi čitavu liniju takvih automobila.

Pre početka prvog Kaspijskog ekonomskog foruma, predsednik Turkmenistana sastao se sa ruskim premijerom, koji na ovom forumu predvodi delegaciju Rusije. Zajedno su pogledali belu limuzinu „Aurus“, koja je stajala ispred ulaza.

Berdimuhamedovu se svideo automobil. On je rekao da bi voleo da kupi čitavu liniju takvih automobila i da će podneti zahtev za nabavku. Medvedev mu je zahvalio na visokoj oceni ruskog automobila i uverio ga da će „zahtev sigurno biti prihvaćen“.

Automobil „Aurus senat“, sjajno bele boje, proizveo je u julu 2019. godine Državni naučni centar „NAMI“ specijalno za demonstraciju na prvom Kaspijskom ekonomskom forumu u Turkmenistanu. Ova verzija automobila proizvedena je prvi put i u samo jednom primerku.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala