Džonson pokušava da zaplaši EU

© AP Photo / Aaron ChownBoris Džonson ispred sedišta Konzervativne partije nakon zvaničnog objavljivanja rezultata glasanja. 160 000 članova Konzervativne partije izabralo je Džonsona za partijskog lidera.
Boris Džonson ispred sedišta Konzervativne partije nakon zvaničnog objavljivanja rezultata glasanja. 160 000 članova Konzervativne partije izabralo je Džonsona za partijskog lidera. - Sputnik Srbija
Pratite nas
Premijer Velike Britanije Boris Džonson pokušava da zaključi za London povoljniji sporazum o izlasku Ujedinjenog Kraljevstva iz EU, javlja Si-En-En.

Autor članka piše da je Džonson još pre stupanja na dužnost premijera više puta izjavljivao da će u slučaju svog imenovanja organizovati „bregzit“ bez dogovora sa Briselom o uslovima izlaska i dalje saradnje.

„Logika izgleda ovako: ’bregzit‘ bez dogovora nanosi štetu ne samo Velikoj Britaniji, već i evropskim državama. Videvši da je Džonson ozbiljan, Evropa će se na kraju predati i revidirati sporazum“, ukazano je u materijalu Si-En-Ena.

Međutim, ako je cilj svega toga da se zaplaši EU, to neće uspeti, zaključio je autor.

Ministar za „bregzit“ Stiven Barkli izjavio je 30. jula da će Ujedinjeno Kraljevstvo napustiti evropsku zajednicu 31. oktobra, bez obzira na to da li će se strane dogovoriti o uslovima „bregzita“ ili ne. To isto je obećao i Boris Džonson kada je stupio na mesto premijer Velike britanije 21. jula.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala