Vučić se obratio javnosti: Ne želim Pariz u Beogradu

Pratite nas
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da pripadnici protesta „1 od 5 miliona“, koji su ispred zgrade Predsedništva nasilno srušili zaštitnu ogradu, i sami znaju da su kršili zakon i dodao da će od obezbeđenja tražiti da ubuduće skloni ograde, dok od učesnika protesta očekuje samo da ne upadaju u zgradu na Andrićevom vencu.

„Uradite sve šta god želite, nemojte samo da kršite zakon i radite bilo šta na silu. Pozivam sve ljude i iz policije i vojne policije i mog neposrednog obezbeđenja, da im dopuste da mi priđu, ali nemojte da im dopustimo da izazovu krvoproliće i incidente. Moramo da sačuvamo mir u zemlji, neću scene iz Pariza“, rekao je predsednik Srbije.

Vučić je naveo da je fizičko obezbeđenje ispred zgrade Predsedništva Srbije reagovalo štiteći zakon, veoma blago, bez oružja i oruđa i uz minimalnu primenu sile, kada su demonstranti nasilno srušili ogradu i pokušali da upadnu u zgradu.

Vučić je u obraćanju javnosti rekao da nisu tačni navodi pojedinaca da je sinoć reagovalo privatno obezbeđenje, navodeći da je reč o pripadnicima Vojske Srbije koji su čuvali zgradu i u vreme kada je Boris Tadić bio predsednik Srbije.

On je pozvao pripadnike vojne policije da u narednim prilikama „ne poštuju striktno zakon“ i da puste demonstrante da urade šta žele, navodeći da idući put neće ni biti obezbeđenja, sem devojaka iz vojne policije, koje će ih upozoriti da je u pitanju kršenje zakona.

„Da su preskakali ograde na Beloj kući, bili bi izrešetani“, rekao je Vučić i dodao da se to u Srbiji nikada neće desiti.

Vučić je rekao da je ispred predsedništva Srbije bilo 225 do 228 ljudi, a u šetnji od 356 do 384 ljudi, te dodao da je demonstrantima omogućeno da priđu najbliže moguće predsedništvu, kako je u malom broju zemalja omogućeno.

On je rekao i da nije bio u predsedništvu, a da jeste, dodao je, rekao bi obezbeđenju da ih „pusti da divljaju“.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala