Ruski sistemi oborili šest dronova iznad „Hmejmima“

© Sputnik / Dmitriй Vinogradov / Uđi u bazu fotografijaLansirni raketni sistemi S-400 i protivraketni sistem „Pancir S1“ na ruskoj vojnoj bazi Hmejmim u Siriji
Lansirni raketni sistemi S-400 i protivraketni sistem „Pancir S1“ na ruskoj vojnoj bazi Hmejmim u Siriji - Sputnik Srbija
Pratite nas
Kompleksi protivvazdušne odbrane na ruskoj aviobazi „Hmejmim“ oborili su šest dronova koje su navodili militanti, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

„Radari ruske aviobaze ’Hmejmim‘ otkrili su 11. avgusta oko 20 časova i 10 minuta po moskovskom vremenu šest dronova, koji su se približavali sa severozapada ka aerodromu“, navodi se u saopštenju.

Sredstva PVO su uništila sve letelice na bezbednoj udaljenosti. Tada niko nije povređen, niti je bilo materijalne štete.

„Hmejmim“ nastavlja normalno da funkcioniše.

Ruska vojska je saopštila i da su 23 sirijska vojnika poginula, dok je sedam povređeno u napadima militanata 10. i 11. avgusta.

„Svi napadi militanata terorističkih organizacija su odbile vladine snage. Militanti su pretrpeli teške gubitke. Prilikom odbijanja napada poginula su 23, a ranjena 7 pripadnika sirijske vojske“, navodi se u saopštenju.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala